Gratis...

BPM calculatie

Auto importeren uit Duitsland BPM berekenen

Op de meeste auto’s in Nederland wordt bij eerste ingebruikneming BPM (Belasting Personenauto’s en Motorrijwielen) geheven. Sinds 1 januari 2013 wordt het BPM-bedrag op nieuwe auto’s, uitsluitend nog berekend aan de hand van de absolute CO2-uitstoot van de auto en niet meer (gedeeltelijk) op de netto catalogusprijs zoals dat in voorgaande jaren gebeurde. Aan de hand van elke gram CO2 per kilometer die een auto uitstoot wordt er een heffing berekend. Daarnaast worden er bij de BPM berekening bepaalde kortingen verleend of toeslagen toegepast. Zo wordt er bij een dieselauto een toeslag van € 2.400,- toegepast. Daarentegen krijgt men € 500,- korting op de BPM indien de auto op aardgas rijdt of indien een dieselauto aan de euro 6-norm voldoet.

In sommige gevallen wordt géén BPM berekend. In 2013 hoeft u namelijk geen BPM af te dragen voor auto’s die zijn uitgerust met:

  • een benzinemotor met een CO2-uitstoot van max. 95 gram per kilometer
  • een dieselmotor met een CO2-uitstoot van max. 70 gram per kilometer

BPM bij import

Ook bij het importeren van een auto uit Duitsland wordt er BPM berekend door de Belastingdienst Douane, maar dan wordt een forfaitaire korting op de verschuldigde BPM verleend die is gekoppeld aan de leeftijd van de auto. Naarmate de auto ouder is neemt het kortingspercentage toe. Bij het importeren van een tweedehands auto kan het BPM-bedrag waarop de korting verleend wordt, afhankelijk van de eerste toelating van de auto op verschillende manieren worden berekend. Dit kan zijn aan de hand van de netto catalogusprijs die een vergelijkbare auto in Nederland gehad zou hebben ten tijde van de eerste ingebruikneming in het buitenland, aan de hand van de absolute CO2-uitstoot of een combinatie van beide. Welke rekenmethodes gehanteerd mogen worden is afhankelijk van de eerste toelating van de auto en het toen geldende BPM regime, het huidig geldende BPM regime of een tussentijdens van toepassing geweest BPM regime.

 

LET OP: Voorkom dat u te veel BPM betaalt

Om niet te veel BPM te betalen is het daarom van groot belang voor het voordeligste BPM regime te kiezen bij het importeren van een auto omdat daar duizenden euro’s verschil tussen kunnen zitten. NL-import calculeert altijd onder het meest voordelige BPM regime in haar BPM berekeningen én garandeert daarom een 100% laagste prijsgarantie! Onze dienstverlening voor het importeren van een auto uit Duitsland verdient zich daardoor meestal al meer dan terug.

Gratis berekening

Wanneer u een auto uit Duitsland importeren overweegt is een BPM berekening één van de eerste zaken waar u behoefte aan zult hebben om een beslissing te kunnen nemen. Wij begrijpen dit en helpen u hier graag zonder verdere verplichtingen mee op weg.