Ons...

Importpakket 1

Doe-het-zelf importpakket

€275,-

1. Importhandleiding

U krijgt van ons een handleiding toegestuurd waarin duidelijk en overzichtelijk de stappen staan omschreven welke u moet bewandelen om het importeren van uw auto succesvol te laten verlopen.

In deze handleiding staan allemaal tips waar u aan moet denken; zoals wat voor soort autopapieren u behoort te ontvangen, waar u op moet letten bij het in ontvangstnemen van uw auto, maar ook het bezoek aan de RDW, welke gegevens noodzakelijk zijn zodat er geen vertragingen ontstaan.

2. Contact met verkoper 

Wij nemen voor u contact op met de verkoper om de aankoop te controleren. Indien u de buitenlandse taal niet beheerst is dat geen enkel probleem aangezien onze medewerkers deze vrijwel allemaal beheersen. Samen zorgen wij ervoor dat u alle noodzakelijke documenten zult ontvangen om de import succesvol te laten verlopen.

3. Controle autopapieren

Tijdens de contacten met de verkopende partij zullen wij de autopapieren controleren, hierbij onder andere lettende op de CO2 uitstoot. Deze is van groot belang aangezien de hoogte van de CO2 mede de hoogte van de te betalen BPM bepaald. Afwijkingen zouden

grote nadelige consequenties kunnen betekenen. Tevens gaan we bekijken of de aangeboden auto overeenkomt met de omschrijving op het koopcontract. Op deze manier loopt u geen enkel risico.

4. Afspraak planning RDW

Wij maken een afspraak bij de RDW op de dag van uw keuze. U krijgt dan een brief
waarin staat vermeld welke dag en op wat voor tijdstip u de afspraak heeft staan. Zorg ervoor dat u minimaal 15 minuten voor aanvang aanwezig bent. U kunt dan de noodzakelijke gegevens vast afgeven aan de medewerker van de RDW zodat zij deze vast kunnen verwerken, dit bevorderd de doorlooptijd en kunt u in de regel in een half uurtje weer naar huis. U kuntook zonder afspraak gaan, elke werkdag tussen 8u en 12u, echter is het dan altijd zéér druk, wat betekent dat u vele uren kunt wachten totdat u aan de beurt bent. Na goedkeuring krijgt u een opnameblad verstrekt, deze dient u met het BPM rapport naar de belastingdienst te versturen.

5. BPM-aangifte met laagste prijsgarantie

Wij verzorgen voor u het BPM rapport. Onze deskundigen bepalen aan de hand van 6 verschillende rekenmethodes op welke manier de laagste BPM behaald kan worden. Door onze jarenlange ervaring, en kennis kunnen wij een laagste BPM garantie garanderen. Indien gewenst kunnen wij ook door middel van een taxatie/tegenbewijs bekijken of daar nog extra voordeel uit behaald kan worden. Let wel op, hiermee zijn extra taxatiekosten mee gemoeid.
Onze BPM calculaties zijn 100% gegarandeerd, wat inhoudt, dat mochten er vragen zijn van de belastingdienst wij deze immer naar alle tevredenheid kunnen afronden.

 6. Transportkentekens (Kurzzeitkennzeichen)

Indien u zelf een auto in het buitenland aanschaft zal de verkoper u een exportkenteken aanbieden. LET OP: Dit kenteken (gele of rode rand), een Kurzzeitkennzeichen is in geheel Europa geldig, met uitzondering van Nederland. Wordt u aangehouden, dan loopt u het risico een fixe boete te krijgen, tevens zal er bij de belastingdienst een eigen BPM berekening gaan plaatsvinden waarbij uit wordt gegaan van het hoogst te behalen BPM ten gunste van de belastingdienst! Om dit te voorkomen kunnen wij een regeling treffen zodat rijden met exportkenteken gedoogd is.